top of page

Hipp, hipp, hurra - Hudvård step-by-step


Min hudvårdsrutin vår och sommar!

Jag har en torr hud med känslig tendens så jag använder milda och återfuktande produkter i min vardagsrutin. Jag behöver ha en rutin som fungerar med mitt liv- den får inte ta för lång tid eller kräva för mycket jobb. Huden beter sig oftast olika beroende på säsong och då är det bra att anpassa dina produkter efter det. Om du har möjlighet och vilja så tycker jag att man ska satsa på en sommarrutin och en vinterrutin.

Här får du nu en inblick i min vardagsrutin under vår och sommar, alla produkter är från Exuviance och säljs på Årsta Hudvård. Bli inte avskräckt av antalet steg och produkter- gör det DU hinner och orkar.

Morgon:

1. Jag rengör alltid med Gentle Cleansing Creme- en mild och återfuktande rengöringskräm. Jag masserar in den på torrt ansikte och ger mig själv en kort ansiktsmassage om jag har tid och sedan tar jag bort den med en fuktig handduk. 2. Sedan följer jag med ansiktsvatten, Soothing Toning Lotion, det balanserar huden efter vattnet och förbereder inför serumet.

3. På dagtid alternerar jag mellan två olika serum. Antingen använder jag Supercharge AOX Serum, ett serum med antioxidanter som stärker och skyddar mot dagens äventyr eller så använder jag SkinRise Bionic Tonic Pads. Dessa kan endast beskrivas som Glow på burk! Jag använder dessa när jag kanske inte fått den där så välbehövliga skönhetssömnen, när jag är bjuden på en härlig fest eller bara när jag känner mig lite glåmig. Svep en av dessa serumindränkta pads över ansikte och dekolletage så ser din hud genast pigg ut med en härlig lyster! Bonustips! Köp och ge bort en burk i värdinnepresent nästa gång du är bortbjuden- en given succé!

4. Den ögonkräm jag använder på dagtid är Brightening Bionic Eye Creme Plus, den minimerar både mörka ringar och rynkor- WIN! 5. Dagkräm härnäst: Sheer Refining Fluid SPF 35 är min sommarfavorit. Det är en lätt dagkräm som torkar in fort- det gillar jag! Ska jag direkt till stranden använder jag istället: Sheer Daily Protector SPF 50, en lätt tonad dagkräm med bredspektrigt solskydd 50- ett måste under sommaren! Är det istället jobb eller något lite mer festligt tillfälle använder jag Heliocare 360°COLOR Gel oil-free SPF 50 Beige, en färgad kräm som täcker bra och skyddar SPF 50. Jag lägger krämen över min dagkräm men är man känslig för för mycket produkt kan den användas som dagkräm istället.

Nu är jag och mitt fejs redo att möta världen!

Kväll:

Dags att tvätta bort dagen! 1. Jag rengör två gånger, den första rengöringen tar bort smink, solskydd och smuts och den andra ger huden en ordentlig rengöring. Jag använder Gentle Cleansing Creme som första rengöring och Optilight Daily Prep som andra steg. Den är krämig och lätt exfolierande. 2. Jag använder samma ansiktsvatten som på morgonen och följer med serumens Rolls Royce- Vespera Bionic Serum! Vespera ger intensiv fukt och härlig lyster! 3. Kvällens ögonkräm är en härlig nyhet: Retinol Eye Cream. En kraftfull ögonkräm som stramar upp huden och minimerar rynkor. 4. Nu nattkräm! Vi älskar ju Evening Restorative Complex, det är en klassiker som alltid är rätt. Denna kan med ett ord beskrivas som elegant, den är sammetsmjuk i konsistensen och slätar ut rynkorna inifrån och ut.


Kom-ihåg! En bra hudvårdsrutin är den som blir av varje dag och det räcker långt med en bra rengöring morgon och kväll, dagkräm med solskydd och en stärkande nattkräm. Var snäll emot dig själv!


Har du frågor om vad som skulle passa dig rutin eller produkterna så är du välkommen in på salongen! /Fam Aukt. Hudvårdsterapeut

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page